Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Resoluut

Dinsdag 07 Februari 2012 at 1:39 pm

Daar buitelen ze weer allemaal even lekker boos overheen, over het NJET en het BÚ SHI van de twee remblokken van de VN-veiligheidsraad. Er zijn zelfs journalisten die nu zover gaan dat ze bij elk slachtoffer dat in Syrië  valt Rusland en China daar voor bedanken.

Terwijl het volgens mij alleen nog maar ging om het opstellen van een resolutie. Daar kan toch niemand over vallen, over een resolutie meer of minder. Immers, tegen Israël lopen er ook al decennialang een aantal VN-resoluties, die echter al evenveel decennialang door het beloofde land worden overtreden. En latere resoluties, daar ging VS altijd tegen opstaan. En dus Nederland ook. Wat rusland en china ook probeerden, trouwens.

  Het is van een gruwelijke voorspelbaarheid dat Rusland en China tegen deze VN-verklaring stemden, maar het is net zo voorspelbaar dat Amerika daar boos over wordt. Zolang de werkelijke angel niet uit dat gebied gehaald wordt, zal de hele wereld op deze manier in twee kampen verdeeld blijven. En we stonden erbij en keken ernaar..

Minister van Zaken

Donderdag 12 Januari 2012 at 09:32 am

Het woord "sociaal" kunnen we rustig weglaten. Het ministerie dat zucht onder de heerschappij van Henk Kamp heeft het gezicht van de werknemer afgewend en kijkt louter nog naar de werkgever. Het zou dan ook rustig opgeheven kunnen worden en haar 2 , 3 taken onderbrengen bij Economische Zaken.

In CAO onderhandelingen en arbeidsgeschillen wordt stelselmatig de vakbond-kant gemarginaliseerd. De schoonmakers krijgen nu van de werkgevers en het bijbehorende Wientjes-politburo bits beantwoord dat ze nu toch echt te veel eisen en dat zowel loonsverhoging als uitbetaling van ziektedagen écht banen gaat kosten en dat de werkgevers daar echt niet aan kunnen beginnen. Terwijl deze stakenden toch alleen maar vragen om te voorkomen dat ze qua arbeidsrecht teruggaan naar het tijdperk van de Charles Dickens-toneelstukken.

Kamp staat echter vierkant achter de werkgever. Verrast niet.

Nog bonter maakt hij het als hij de werkgevers inderdaad een vrijbrief gaat geven voor een langlopend tijdelijk contract. Drie jaar in slaafse onzekerheid is al niet doenbaar voor de gemiddelde arbeider (immers: geen aankopen, hypotheken, leningen zonder vast arbeidscontract), maar Kamp geeft de 19e eeuws-acterende werkgever van nu graag nog de ruimte om een meerjaren-tijdelijk-contract op te leggen aan de werknemer. Zodat de werkgever de handen vrijhoudt om m eruit te schoppen als zijn ROS-percentages en winstmarges en bonussen weer tegenvallen.

Kamp staat vierkant achter de werkgever. Verrast niet meer.

De democratische paradox

Woensdag 11 Januari 2012 at 12:29 pm

De primary's in de Verenigde Staten bewijzen het opnieuw; hoe goedbedoeld democratie als instrument eigenlijk is, het blijft altijd een manier om een deel van je land monddood te maken.

Zeker in Amerika, waar je traditioneel eigenlijk slechts de keuze hebt tussen twee smaken, wordt om de 4 of 8 jaar de helft van het land niet vertegenwoordigd. De Rommneys en Santorums kunnen nog zo hard roepen dat de zittende president gefaald heeft en geen dadendrang toont, ze beseffen ongetwijfeld dat dat komt door het obstructieve gedrag van de Republikeinen in de senaat, in de wetgevende macht. door de nipte verschillen bij elke verkiezing is het deel dat op de 49 procent blijft steken, vier jaar lang kansloos om idealen en wensen gerealiseerd te zien.

En over vier jaar draait dat weer om. Tijdens Bush morden de democraten en de socialen, tijdens Obama morren de republikeinen en de conservatieven. En zo obstrueert zo'n land zijn eigen ontwikkeling.

Is er dan niet een systeem te bedenken dat ook een tweepartijenstelsel een volksvertegenwoordiging zal moeten kennen van beide afspiegelingen van het volk? Is technocratie dan toch een betere oplossing?

Leverage

Dinsdag 10 Januari 2012 at 2:08 pm

Leverage. Het afgelopen jaar één van de favoriete termen in de commerciële sector . Letterlijk vertaald:  'hefboomwerking.'

Een begrip dat zeer logisch aandoet en voor meer dan één situatie te gebruiken is, maar hoe dan ook in één zin te noemen is met woorden als macht en geld. Als de ene afdeling iets van de andere afdeling wil, dan moet daar tegenwoordig wat tegenover staan. De verhouding tussen het een en het ander is heel belangrijk geworden.

Ik vraag mij al tijden af of deze kleine 'politieke' spelletjes in een bedrijf niet 1 op 1 te spiegelen zijn met wat er in de wereldpolitiek gebeurt. Kleinschalig, maar vergelijkbaar. Leverage.

Neem nu bijvoorbeeld Iran. Als ik de afdeling 'Iran' zou besturen binnen het bedrijf 'De Wereld,' wat zou ik dan doen?

Wachten tot die losgeslagen afdeling 'Israël' weer eens wat ellende over de schutting gooit? Al dat geroep van die afdeling laten begaan? Of zou ik gaan dreigen met bijvoorbeeld een kernwapen? Want dat geeft, u raadt het al, leverage : waar het de pogingen van het westen aangaat om te dwarsbomen wat Iran als haar legitieme ambities beschouwt. Ook al is een boycot nou niet bepaald in het belang van mijn afdeling, wij blijven wel mooi in het middelpunt van de belangstelling staan. Leverage.

Ik zou mij als CEO van het westen ernstig afvragen wat het gevaar van Iran nou werkelijk is. Wat als Iran een kernwapen heeft? Zullen ze dat dan ook echt gebruiken? Het is niet bepaald onwaarschijnlijk dat het land dat de Iraanse bom incasseert driedubbel revanche neemt. Ik wist als 6 jarig ventje al dat ik een gevecht met iemand met een grote(re) stok beter niet kon aan gaan. Het enige wat Iran kan bereiken met zo'n wapen is wederzijdse vernietiging. Niet bepaald een ambitie, lijkt mij. Geen leverage.

Daarbij zou ik mij als CEO realiseren dat deze situatie wel heel erg begint te lijken op de aanloop naar de oorlog in Irak. Dat verhaal van vermeende wapens, wereldbedreiging etc. kennen we onderhand wel. Bovendien is het een proces dat de positie van de grote afdeling 'Amerika' binnen het bedrijf al niet veel goeds heeft gedaan. Dat deed het in het verleden niet en zal het ook nu zeker niet doen. Sterker nog: die afdeling is al zo goed als failliet. Geen leverage.

Nee, ik zou als CEO van het westen toch vooral de rust willen bewaken. Stoppen met dat wapengekletter, dat geroep, dat opjagen van elkaar. Neem drie keer adem en kijk even naar de mogelijkheden en opties die er zijn. Bijvoorbeeld sancties, zoals collega Obama heeft voorgesteld. Ik zou als CEO van het westen in ieder geval dat 'stoute' Israel in de hoek zetten en laten afkoelen.

Wie weet laat ik dat bij een volgend teamoverleg een van mijn afdelingschefs doen. Laten we zeggen; volgende week? Had ik al leverage gezegd?

Polimuziekje #4

Dinsdag 10 Januari 2012 at 1:10 pm

Een nieuwe Polimuziekje met, hoe kan het ook anders; At The Drive In. Na elf jaar komen ze weer bij elkaar en gaan ze weer touren.

Inreisverbod

Dinsdag 10 Januari 2012 at 08:33 am

De PVV eist een inreisverbod voor Benjamin Netanyahu, de Israëlische premier die voornemens is in januari een werkbezoek aan Nederland te brengen. 

Bij monde van leider Wilders verlangt de PVV dat Nederlandse bewindslieden "geen sikkepit" tijd en ruimte besteden aan een leider van een "achterlijk land" , waar "vrouwen achterin de bus moeten zitten, waarin de religieuze onderdrukking de vrouwen in de keuken houdt en waar ze pruiken en hoofddoeken dragen'' en "waar zelfopgetrokken muren hele delen van de bevolking het recht op vrije meningsuiting en een menswaardig bestaan onthouden".

  Wilders eist dat Netanyahu direct op het vliegtuig terug gezet wordt naar "dat rabiate land met haar achterlijke cultuur".

Zo zou het gegaan kunnen zijn, lezers, áls...

Als Wilders zich echt zorgen zo maken om onderdrukking en vrouwenrechten Als de vrijheid van meningsuiting - en vrijheid überhaupt- hem echt een zorg is. Als hij nog altijd achter een "doe es effe normaal man"-houding staat.

    Maar ja....

Onder druk

Maandag 09 Januari 2012 at 08:46 am

En opnieuw slaat  de Geblondeerde Verlichter toe.  In zijn narrowminded verdwazing op het ene deel van hoofddoekdragende bevolking slaat ie woest om zich heen.

Dat Beatrix en Maxima het vermogen hebben zich aan te passen aan "'s land's wijs, 's land's eer" is al niet helemaal te bevatten voor het plebejische PVV-volk. Dat het de koningin siert dat ze bedekt een kerkelijke instelling bezoekt, dat Maxima zelfs een mooie moslima wordt met zo'n hoofdbedekking, dat telt allemaal niet voor Geert.

Hij heeft weer een haakje om de islam te bashen en slaat dan ook meteen toe. Niet beseffend dat deze granaat recht in zn gezicht explodeert: als hij zo voor de vrije rechten van de vrouw is, waarom zegt ie dan niets over de orthodoxe joden die vrouwen een plek voorin de bus ontzeggen, die ongestelde vrouwen de toegang aan de eettafel ontzeggen én die hun vrouwen verplichten hun haren en meer te bedekken.

Als Wilders écht om onderdrukking geeft, als ie het écht zegt te bevechten, dan dient ie nog vandaag een motie in om ALLE religie in Nederland te verbieden. Kom maar op, PVV, mevrouw Verbeet wacht u op!!

45 Miljoen!

Dinsdag 03 Januari 2012 at 09:30 am

In ons pittoreske Hoorn rommelt het al een tijdje. Noodzakelijkheid heeft plaats gemaakt voor megalomane plannen en ideeën. Hotels, bioscopen, casino's, "de poort van Hoorn" en waarom eigenlijk die modderpoel voor ons huis niet dichtplempen. U ziet, het kan niet groot en gek genoeg in Hoorn. In Hoorn, daar gebeurt het!

Sinds ik mijn (korte) loopbaan in de (lokale) politiek heb beeindigd heb ik me weinig bezig gehouden met wat er hier gebeurt. heb mijn vertrouwen in een paar geschikte mensen gelegd, ikzelf had er geen geduld voor.

Dat allemaal gezegd hebbende las ik gisteren dat er dan toch de tunnel komt, voor de mensen die het niet weten; Hoorn, treinspoor, wachten, moeten winkelen, wachten, irritaties, tunnel. (ongeveer)

Hoorn heeft een relatief klein centrum, waar in de jaren '70 en '80 monsters van wijken omheen zijn gekwakt.  Doordat er ook nog een trein naar Hoorn rijdt, staat de winkelaar uit de wijk vaak stil voor het spoor. Vanaf het Keern gezien kan de winkelaar ook linksaf slaan, naar het P+R terrein rijden, het bruggetje over, en winkelen maar! Maar nee, de winkelaar is de laatste deccenia veranderd in een dikke luie larf die het liefst zijn/haar auto in de winkel parkeerd. Daarom mensen, daarom gaan wij minimaal 45 miljoen investeren. 

Ik had me voorgenomen me niet meer druk te maken, maar het is ze gelukt! Ten tijde van allerlei bezuinigingen, ten tijde dat er geen geld is om een stoeptegel recht te leggen, gaan wij Hoorn, een tunnel graven zodat we 30 meter verderop in de file kunnen staan! Een investering wordt het ook al genoemd, zeg maar het Amsterdamse bos van Hoorn. Een investering om de stad beter en aantrekkelijker te maken! Ik zou zeggen, als men wil investeren, doe dat eens waar het nodig is!

Investeer in de wijk; het feit dat Hoorn 3 grote wijken heeft die in de afgelopen 10 jaar toch echt wel hun glans hebben verloren en snel en grootschalig moeten worden aangepakt, wil men geen onoverkombare problemen krijgen. Sommige stedenbouwkundige projecten toch aardig zijn mislukt in Hoorn, wat ook weer leidt tot sociale malaise, een vicieuze cirkel. Investeer daar! Daar waar het nodig is, zodat we niet over 20 jaar hoeven te zeggen dat we door 3 ghetto's worden omsingeld. 

Mag ik er ook even op wijzen dat bv een GGZ instelling hier in Hoorn de afgelopen jaren zo door de mangel is gehaald dat er geen ruimte meer is om de echte problemen op te lossen. Dat er mensen die hulpbehoevend (straks) buiten de boot gaan vallen is een feit. Investeer daar! Zorg er voor dat mensen die er buiten gevallen zijn weer kunnen opkrabbelen en weer meedoen (Ok ik weet, die laatste zin klonk eng). 

Mag ik ook even wijzen op het feit dat er nog steeds (te veel) mensen naar de voedselbank moeten in Hoorn? Dat betekend wat, politici, dat betekent dat er mensen hulp nodig hebben. Die hebben niets aan een tunnel, die moet je uit de stront trekken.

Als we toch bezig zijn; waarom niet eens beginnen met het helpen van de Oost Europeanen? Sinds een jaar of wat wonen er veel Polen enz in Hoorn. Waarom er niet voor zorgen dat deze mensen weten waar ze aan toe zijn? Weten dat als ze een BSN hebben dat ze een woning kunnen huren? En dus niet vast zitten aan hun koppelbaas. Waarom niet beginnen met het begeleiden van deze mensen, zorgen dat ze het Nederlands onder de knie krijgen? Na een aantal gesprekken met Polen, Tsjechen kan de conclusie worden getrokken  dat de meeste willen blijven, maar geen idee hebben wat de mogelijkheden zijn. Deze mensen helpen, voordat de zoveelste golf van xenofobie hen treft.

Ik kan denk ik nog wel even verder gaan met wat er volgens mij beter kan gebeuren met 45 miljoen, maar goed, ik zit niet (meer) in de politiek, ik roep vanaf de zijkant. Ook lekker.

Linkdump

» 95 tot 100 procent

Column van Rob Wijnberg:

In 1984 was twee plus twee meestal vier. ‘But sometimes they are five’.

Klik hier: 95 tot 100 procent.

  Geen reacties |
» Griekenland organiseert bankrun van 42 kilometer

Pinnen is belangrijker dan winnen in unieke marathon. Lees het verhaal op: http://www.speld.nl/.../

  Geen reacties |
» R.I.P. Internet

11 januari 2012 gaat de boeken in als de dag dat internet is overleden. Ons oh zo vrije landje heeft het weer voor elkaar gekregen. Nog meer regels en nog meer dingen die niet mogen. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar China voor internetcensuur. Doodeng.

www.nu.nl...

  Eén reactie |
» Crisis treft ook kinderarbeidsmarkt

"Uit cijfers van Ernst & Young blijkt dat momenteel ruim 1,2 miljard kinderen zonder werk zitten door de mondiale economische crisis."

Wederom een heerlijk stukje van www.speld.nl

  Geen reacties |
» Massa-migratie van Telegraaflezers naar Kepler 22b

Op de site van de Telegraaf wordt onder grote belangstelling van de internationale pers de inschrijving geopend voor de “Ik Wil Weg Uit Dit $#%& Land”-reis naar planeet Kepler 22b. Lees hieronder hoe dat verder gaat.

http://www.krapuul.nl/...

  Geen reacties |
» De Redelijke Meerderheid

Wat is er toch aan de hand in Nederland? Gaat het écht zo slecht met onze samenleving? Worden we in een wurggreep gehouden door multiculturalisten? De zogenaamde linkse elite?

deredelijkemeerderheid.nl/

  Geen reacties |
» Johan

Omdat het zo goed met de wereld gaat, nu na een week nog steeds voorpagina nieuws. Johan, Johan, Johan, Ajax en een beetje Davids. Owh en voor de sensatie ook maar het woord racisme dikgedrukt.

En nu gaat zelfs CNN zich er mee bemoeien.

De wereld is stuk.

  Geen reacties |
» Hallelujah!

Ik ben net terug uit Spanje/Catalonië, wat u wilt. Ik kom daar al jaren, in een kleine gemeenschap, bestaand uit hippies, ex-wereldverbeteraars, semi-autisten, drankorgels en meer van zuks. Geen wonder dat ik me daar thuis voel.

Lees meer   Geen reacties |
» Interactieve kaart: economische crisis in de EU

Hoe ziet de economische crisis in Europa er nu eigenlijk uit? Nou, niet best dus.

bron: NRC

  Geen reacties |
» Hart om Mauro

Kom dinsdag 1 november naar het Plein in Den Haag en laat je steun aan Mauro zien! #HartOmMauro

http://www.mauro.nu

  Geen reacties |
» Occupy Amsterdam

Sinds zaterdag 15 oktober wordt het Beursplein 5 in Amsterdam bezet door betogers die zich aansluiten bij de wereldwijde protestbeweging Occupy. Heeft u het dorp al gezien?

occupyamsterdam.nl/

  Geen reacties |
» Mauro moet blijven

Heeft u de petitite al getekend?

Petitie Mauro moet blijven

  Geen reacties |
» In memoriam Opa Buiswater

Opa was altijd een trouw bezoeker van poliziek.nl. Nu is opa niet meer. opa-buiswater.nl/

  Geen reacties |