Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« In al je eigen voeten… | Home | Nog even die reiskost… »

Arbeiders? Bah!

Vrijdag 25 Mei 2012 at 09:57 am.

Ik weet t, u zult gelijk stijgeren als ik hier ga beweren dat ik een keurige burger ben. Op enkele punten zal ik u gelijk moeten geven, maar als het gaat over volgens de regels leven, buiten de strafregisters blijven , keurig je belasting betalen, goed nabuurschap vertonen, dan zeg ik: ik doe dat allemaal.

Ik pruttel dan wel even als er veel belastinggeld naar nieuw asfalt gaat. Ik sputter als het hele land heil ziet in 130 kmh mogen rijden. Maar ik laat ze. ik betaal mee, omdat er een hoop mensen zijn voor wie dat hun dingetje is en die toevallig ook nog mijn medeburger zijn.

Maar wat ik nu zie gebeuren in de verschrikkelijk liberale kongsi die Kunduz, Lente of wat voor coalitie dan ook heet, dat doet me koken. Dat maakt me woedend. Dat maakt me verdrietig ook, omdat ik er op geen enkele wijze een toekomstvisie in kan zien: waarom ga je in godsnaam de forenzen aanpakken? Waarom steel je geld van mensen die elke dag onderweg naar hun werk moeten?

 Denk je nou werkelijk dat alle banen voor iedereen in de directe periferie van zn woonplaats voor het oprapen liggen? Denk je nou werkelijk dat die mensen voor hun orgastisch plezier in file dan wel overvolle trein/bus gaan zitten? Denk je dat het pleziervaart is en dat je ze dus hun lolletje wel af mag pakken?

Ondoordacht, schofterig en een ware belediging van de arbeider. Maar laat dat nou het volksdeel zjin waar deze ondernemerscoalitie een gruwelijke hekel aan heeft. "Arbeiders? Bah!", Ik weet zeker dat ze er een fijne prosecco op hebben opengetrokken. En de burger, hij ploetert voort.

Eén reactie

klez

Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?

klez - 27-05-’12 13:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.