Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« De Einder | Home | Griekenland organisee… »

(Op zn) Nederlands hervormd

Maandag 21 Mei 2012 at 10:04 am.

Wat is er hervomend aan bezuinigen? Wat exact in het Kunduz-akkoord is er vernieuwend dan wel fris van aanpak?

Is mensen tot 67 laten werken een vernieuwend idee? Is het buiten schot laten van de banken bij het oplossen van de crisis de trouvaille van het jaar? Is een hogere eigen bijdrage dé briljante politieke zet die ons land er bovenop gaat brengen?

 Nee, wij van Poliziek denken dat het alleen maar meer van hetzelfde is. Wellicht dat het een nieuwe kaassschaaf is, maar het blijft een kaasschaaf. Dit is hervormen op z'n Nederlands, dit is van alles net niks. 

  Gooi de macht van de banken, de makelaars, de project-ontwikkelaars, de vrije-markt piraten overboord en doe eens iets met sociale maatregelen. Denk eens na over méér rechten voor arbeiders, denk eens na over geld steken in echte zorg ipv in de administratieve machines erachter. Als dat gebeurt, heb je kans dat de kiezer echt wat te kiezen heeft straks in september.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.