Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Death of a clown | Home | (Op zn) Nederlands he… »

De Einder

Vrijdag 27 April 2012 at 07:42 am.

Als je snel kijkt , kun je ze nog net zien, daar aan de einder. De idealen, ze vertrekken. 

Hebben hun koffers gepakt omdat ze niet meer nodig zijn. Jarenlang hadden ze een functie in het vakgebied "politiek", maar naarmate er mee welvaart kwam in het land raakten ze sleets.

En gisteren bleek de dag van hun uitzetting. De politiek had ze niet langer nodig, de politiek had besloten dat je in plaats van "idealen hebben" tegenwoordig beter een goed boekhouder kunt zijn.  Met een beetje veel handjeklap kom je dan zelfs als hele kleine partij (en zelfs als net gevallen regeringspartij) nog in aanmerking voor een nieuwe formatie. Een formatie die overigens niet vooraf is gegaan door een stemming o.i.d., nee, het falende kabinet besloot te doen alsof er helemaal geen val was geweest en verzamelde gewoon een aantal andere welwillende pluchelustende mensen om zich heen, die heel toevallig nogal slecht in de peilingen stonden.

En jawel , nog geen 2 dagen later zaten ze kersen te eten. En lief naar elkaar te glimlachen. Ze hadden het m toch maar geschaft. Lovergirl Halsema had haar pion opgedragen nu eindelijk eens toe te happen, het moest toch een keer lukken om naast de grote meneren achter de tafel te zitten. Kereltje Pechtold kon al zijn nietszeggerigheid bij elkaar vegen want zijn meningloosheid paste naadloos op het PR-verhaal van een zieltogend CDA en een schaamteloze VVD.

Het is gefixt, aan de horizon vertrekken de mensen die ooit dachten dat je met meningen en idealen ver kwam. Ze laten het land over aan technocraten en pragmatische kooplui.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.