Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Resoluut | Home | Je woord »

B(er)ouw

de onderste steen komt nooit meer boven

Dinsdag 17 April 2012 at 08:33 am.

En opnieuw moet er een burgemeester het veld ruimen omdat een bouwproject zwaar de begroting en de planning overschrijdt. College en burgers eisen het hoofd van de GroenLinks-burgemeester omdat de bouw van een trouwzaal (jaja, lekker belangrijk) niet volgens planning en afspraken gaat.

Prima dat er in de politiek af en toe grote opruiming is, maar waarom blijven de bouwbedrijven eigenlijk altijd ongeschonden? Als zij ergens op intekenen, een bepaald bedrag en een traject afspreken dan zijn zij toch minstens net zoveel aan hun afspraken te houden als een college dat het besluit tot die bouw neemt?

Of is de handelswereld niet zo dapper dat ze voor haar afspraken staat? En halen ze er allerlei omstandigheden bij, allerlei redenen waarom ze budgetten met het dubbele mogen overschrijden?

Bij dit soort zaken komt zelden de onderste steen boven, maar ik durf te beweren dat wij in Nederland een collectief falende bouwsector hebben.

Eén reactie

begt

dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan met 3 tunnels, een stuk of wat parkeergarages etcetera. dat gaat ons zeker 3 burgemeesters en evenveel colleges kosten..

begt - 17-04-’12 14:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.