Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« De democratische para… | Home | Resoluut »

Minister van Zaken

Het Marionettentheater van Henk Kamp

Donderdag 12 Januari 2012 at 09:32 am. Gebruikte Tags: , ,

Het woord "sociaal" kunnen we rustig weglaten. Het ministerie dat zucht onder de heerschappij van Henk Kamp heeft het gezicht van de werknemer afgewend en kijkt louter nog naar de werkgever. Het zou dan ook rustig opgeheven kunnen worden en haar 2 , 3 taken onderbrengen bij Economische Zaken.

In CAO onderhandelingen en arbeidsgeschillen wordt stelselmatig de vakbond-kant gemarginaliseerd. De schoonmakers krijgen nu van de werkgevers en het bijbehorende Wientjes-politburo bits beantwoord dat ze nu toch echt te veel eisen en dat zowel loonsverhoging als uitbetaling van ziektedagen écht banen gaat kosten en dat de werkgevers daar echt niet aan kunnen beginnen. Terwijl deze stakenden toch alleen maar vragen om te voorkomen dat ze qua arbeidsrecht teruggaan naar het tijdperk van de Charles Dickens-toneelstukken.

Kamp staat echter vierkant achter de werkgever. Verrast niet.

Nog bonter maakt hij het als hij de werkgevers inderdaad een vrijbrief gaat geven voor een langlopend tijdelijk contract. Drie jaar in slaafse onzekerheid is al niet doenbaar voor de gemiddelde arbeider (immers: geen aankopen, hypotheken, leningen zonder vast arbeidscontract), maar Kamp geeft de 19e eeuws-acterende werkgever van nu graag nog de ruimte om een meerjaren-tijdelijk-contract op te leggen aan de werknemer. Zodat de werkgever de handen vrijhoudt om m eruit te schoppen als zijn ROS-percentages en winstmarges en bonussen weer tegenvallen.

Kamp staat vierkant achter de werkgever. Verrast niet meer.

Eén reactie

klez

Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.

klez - 12-01-’12 16:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.