Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« R.I.P. Internet | Home | Minister van Zaken »

De democratische paradox

Woensdag 11 Januari 2012 at 12:29 pm. Gebruikte Tags:

De primary's in de Verenigde Staten bewijzen het opnieuw; hoe goedbedoeld democratie als instrument eigenlijk is, het blijft altijd een manier om een deel van je land monddood te maken.

Zeker in Amerika, waar je traditioneel eigenlijk slechts de keuze hebt tussen twee smaken, wordt om de 4 of 8 jaar de helft van het land niet vertegenwoordigd. De Rommneys en Santorums kunnen nog zo hard roepen dat de zittende president gefaald heeft en geen dadendrang toont, ze beseffen ongetwijfeld dat dat komt door het obstructieve gedrag van de Republikeinen in de senaat, in de wetgevende macht. door de nipte verschillen bij elke verkiezing is het deel dat op de 49 procent blijft steken, vier jaar lang kansloos om idealen en wensen gerealiseerd te zien.

En over vier jaar draait dat weer om. Tijdens Bush morden de democraten en de socialen, tijdens Obama morren de republikeinen en de conservatieven. En zo obstrueert zo'n land zijn eigen ontwikkeling.

Is er dan niet een systeem te bedenken dat ook een tweepartijenstelsel een volksvertegenwoordiging zal moeten kennen van beide afspiegelingen van het volk? Is technocratie dan toch een betere oplossing?

Eén reactie

begt

overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zittende heersers drukken van alles aan eigen plannen door, blokkeren elke vorm van oppositie. dit alles onder de noemer dat ze“immers mandaat van de kiezer hebben voor vier jaar’..

begt - 11-01-’12 12:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.