Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Crisis treft ook kind… | Home | Onder druk »

45 Miljoen!

Dinsdag 03 Januari 2012 at 09:30 am. Gebruikte Tags: , ,

In ons pittoreske Hoorn rommelt het al een tijdje. Noodzakelijkheid heeft plaats gemaakt voor megalomane plannen en ideeën. Hotels, bioscopen, casino's, "de poort van Hoorn" en waarom eigenlijk die modderpoel voor ons huis niet dichtplempen. U ziet, het kan niet groot en gek genoeg in Hoorn. In Hoorn, daar gebeurt het!

Sinds ik mijn (korte) loopbaan in de (lokale) politiek heb beeindigd heb ik me weinig bezig gehouden met wat er hier gebeurt. heb mijn vertrouwen in een paar geschikte mensen gelegd, ikzelf had er geen geduld voor.

Dat allemaal gezegd hebbende las ik gisteren dat er dan toch de tunnel komt, voor de mensen die het niet weten; Hoorn, treinspoor, wachten, moeten winkelen, wachten, irritaties, tunnel. (ongeveer)

Hoorn heeft een relatief klein centrum, waar in de jaren '70 en '80 monsters van wijken omheen zijn gekwakt.  Doordat er ook nog een trein naar Hoorn rijdt, staat de winkelaar uit de wijk vaak stil voor het spoor. Vanaf het Keern gezien kan de winkelaar ook linksaf slaan, naar het P+R terrein rijden, het bruggetje over, en winkelen maar! Maar nee, de winkelaar is de laatste deccenia veranderd in een dikke luie larf die het liefst zijn/haar auto in de winkel parkeerd. Daarom mensen, daarom gaan wij minimaal 45 miljoen investeren. 

Ik had me voorgenomen me niet meer druk te maken, maar het is ze gelukt! Ten tijde van allerlei bezuinigingen, ten tijde dat er geen geld is om een stoeptegel recht te leggen, gaan wij Hoorn, een tunnel graven zodat we 30 meter verderop in de file kunnen staan! Een investering wordt het ook al genoemd, zeg maar het Amsterdamse bos van Hoorn. Een investering om de stad beter en aantrekkelijker te maken! Ik zou zeggen, als men wil investeren, doe dat eens waar het nodig is!

Investeer in de wijk; het feit dat Hoorn 3 grote wijken heeft die in de afgelopen 10 jaar toch echt wel hun glans hebben verloren en snel en grootschalig moeten worden aangepakt, wil men geen onoverkombare problemen krijgen. Sommige stedenbouwkundige projecten toch aardig zijn mislukt in Hoorn, wat ook weer leidt tot sociale malaise, een vicieuze cirkel. Investeer daar! Daar waar het nodig is, zodat we niet over 20 jaar hoeven te zeggen dat we door 3 ghetto's worden omsingeld. 

Mag ik er ook even op wijzen dat bv een GGZ instelling hier in Hoorn de afgelopen jaren zo door de mangel is gehaald dat er geen ruimte meer is om de echte problemen op te lossen. Dat er mensen die hulpbehoevend (straks) buiten de boot gaan vallen is een feit. Investeer daar! Zorg er voor dat mensen die er buiten gevallen zijn weer kunnen opkrabbelen en weer meedoen (Ok ik weet, die laatste zin klonk eng). 

Mag ik ook even wijzen op het feit dat er nog steeds (te veel) mensen naar de voedselbank moeten in Hoorn? Dat betekend wat, politici, dat betekent dat er mensen hulp nodig hebben. Die hebben niets aan een tunnel, die moet je uit de stront trekken.

Als we toch bezig zijn; waarom niet eens beginnen met het helpen van de Oost Europeanen? Sinds een jaar of wat wonen er veel Polen enz in Hoorn. Waarom er niet voor zorgen dat deze mensen weten waar ze aan toe zijn? Weten dat als ze een BSN hebben dat ze een woning kunnen huren? En dus niet vast zitten aan hun koppelbaas. Waarom niet beginnen met het begeleiden van deze mensen, zorgen dat ze het Nederlands onder de knie krijgen? Na een aantal gesprekken met Polen, Tsjechen kan de conclusie worden getrokken  dat de meeste willen blijven, maar geen idee hebben wat de mogelijkheden zijn. Deze mensen helpen, voordat de zoveelste golf van xenofobie hen treft.

Ik kan denk ik nog wel even verder gaan met wat er volgens mij beter kan gebeuren met 45 miljoen, maar goed, ik zit niet (meer) in de politiek, ik roep vanaf de zijkant. Ook lekker.

vier reacties

begt

Spijker op de kop, J’Beest. En er ligt nog een hele bak spijkers naast, die kunnen er zo ingeramd worden.
Maar de politiek in Hoorn is ziende blind en Hoornde doof. De ene liberaal verdringt de andere om leuke dingen voor de ondernemers te bedenken.
Ik ga héél hard lachen om mensen die straks klagen dat parkeertarieven, gemeentelijke heffingen en ander door de Nieuwe Steen te innen geld onevenredig verhoogd wordt. Sie haben es nicht gewollt…

begt - 03-01-’12 11:07
klez

Hoorn’s visie: Tunnel. Hoorn’s tunnelvisie. Stumpers. En wat doet die gemeenteraad, die wij nota bene gekozen hebben, nou eigenlijk hieraan?

klez - 03-01-’12 12:39
begt

ik zal je zeggen dat ik deze gemeenteraad niet heb gekozen, klez. Dit is een heel andere hoornse kliek. Zij die zich liberaal noemen en zo…

begt - 03-01-’12 16:47
begt

ik voel mij dan ook in t geheel niet vertegenwoordigd in Hoorn. Moet echter wel meebetalen..

begt - 03-01-’12 16:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.