Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Canon | Home | Unheimlich »

Where the power lies

Woensdag 02 November 2011 at 12:41 pm. Gebruikte Tags: , ,

De ophef over de opmerking van Papandreaou om een referendum laat weer eens moeiteloos zien waar de echte macht ligt.

Die ligt dus niet bij het volk, want anders zou een ultiem democratisch instrument als een referendum worden toegejuicht.

Die ligt niet bij de regeringen, vereend in de EU. Blijkbaar kunnen ze met al hun vergaderingen een lidstaat nog steeds niet dwingen op zijn eigen volk te focussen. En dus op de situatie in het binnenland van die lidstaat.

Nee, het moge duidelijk zijn dat de echte financiële macht bij de banken en beurzen ligt. zonder dat die zich expliciet hebben gecommiteerd aan de EU-afspraken die het akkoord van vorige week behelst (en die vanwege die banken al flink waren afgezwakt), zonder dus zelf een noemenswaardige consessie te hebben hoeven doen , laten ze nu opnieuw de regeringsleiders papegaaien en brullen om eensgezindheid. En de banken zitten rustig achterover.

Mensen , het is een illusie te wachten op een allesomvattend financieel akkoord, als je daarin niet de financiele wereld dwingende regels oplegt en minder macht geeft. want die ligt dáár!!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.