Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

(Op zn) Nederlands hervormd

Maandag 21 Mei 2012 at 10:04 am

Wat is er hervomend aan bezuinigen? Wat exact in het Kunduz-akkoord is er vernieuwend dan wel fris van aanpak?

Is mensen tot 67 laten werken een vernieuwend idee? Is het buiten schot laten van de banken bij het oplossen van de crisis de trouvaille van het jaar? Is een hogere eigen bijdrage dé briljante politieke zet die ons land er bovenop gaat brengen?

 Nee, wij van Poliziek denken dat het alleen maar meer van hetzelfde is. Wellicht dat het een nieuwe kaassschaaf is, maar het blijft een kaasschaaf. Dit is hervormen op z'n Nederlands, dit is van alles net niks. 

  Gooi de macht van de banken, de makelaars, de project-ontwikkelaars, de vrije-markt piraten overboord en doe eens iets met sociale maatregelen. Denk eens na over méér rechten voor arbeiders, denk eens na over geld steken in echte zorg ipv in de administratieve machines erachter. Als dat gebeurt, heb je kans dat de kiezer echt wat te kiezen heeft straks in september.

B(er)ouw

Dinsdag 17 April 2012 at 08:33 am

En opnieuw moet er een burgemeester het veld ruimen omdat een bouwproject zwaar de begroting en de planning overschrijdt. College en burgers eisen het hoofd van de GroenLinks-burgemeester omdat de bouw van een trouwzaal (jaja, lekker belangrijk) niet volgens planning en afspraken gaat.

Prima dat er in de politiek af en toe grote opruiming is, maar waarom blijven de bouwbedrijven eigenlijk altijd ongeschonden? Als zij ergens op intekenen, een bepaald bedrag en een traject afspreken dan zijn zij toch minstens net zoveel aan hun afspraken te houden als een college dat het besluit tot die bouw neemt?

Of is de handelswereld niet zo dapper dat ze voor haar afspraken staat? En halen ze er allerlei omstandigheden bij, allerlei redenen waarom ze budgetten met het dubbele mogen overschrijden?

Bij dit soort zaken komt zelden de onderste steen boven, maar ik durf te beweren dat wij in Nederland een collectief falende bouwsector hebben.

Where the power lies

Woensdag 02 November 2011 at 12:41 pm

De ophef over de opmerking van Papandreaou om een referendum laat weer eens moeiteloos zien waar de echte macht ligt.

Die ligt dus niet bij het volk, want anders zou een ultiem democratisch instrument als een referendum worden toegejuicht.

Die ligt niet bij de regeringen, vereend in de EU. Blijkbaar kunnen ze met al hun vergaderingen een lidstaat nog steeds niet dwingen op zijn eigen volk te focussen. En dus op de situatie in het binnenland van die lidstaat.

Nee, het moge duidelijk zijn dat de echte financiële macht bij de banken en beurzen ligt. zonder dat die zich expliciet hebben gecommiteerd aan de EU-afspraken die het akkoord van vorige week behelst (en die vanwege die banken al flink waren afgezwakt), zonder dus zelf een noemenswaardige consessie te hebben hoeven doen , laten ze nu opnieuw de regeringsleiders papegaaien en brullen om eensgezindheid. En de banken zitten rustig achterover.

Mensen , het is een illusie te wachten op een allesomvattend financieel akkoord, als je daarin niet de financiele wereld dwingende regels oplegt en minder macht geeft. want die ligt dáár!!

  • 1

Roept u maar!

» 95 tot 100 procent

Column van Rob Wijnberg:

In 1984 was twee plus twee meestal vier. ‘But sometimes they are five’.

Klik hier: 95 tot 100 procent.

  Geen reacties |
   
                     
» Griekenland organiseert bankrun van 42 kilometer

Pinnen is belangrijker dan winnen in unieke marathon. Lees het verhaal op: http://www.speld.nl/.../

  Geen reacties |
   
                     
» R.I.P. Internet

11 januari 2012 gaat de boeken in als de dag dat internet is overleden. Ons oh zo vrije landje heeft het weer voor elkaar gekregen. Nog meer regels en nog meer dingen die niet mogen. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar China voor internetcensuur. Doodeng.

www.nu.nl...

  Eén reactie |
   
                     
» Crisis treft ook kinderarbeidsmarkt

"Uit cijfers van Ernst & Young blijkt dat momenteel ruim 1,2 miljard kinderen zonder werk zitten door de mondiale economische crisis."

Wederom een heerlijk stukje van www.speld.nl

  Geen reacties |
   
                     
» Massa-migratie van Telegraaflezers naar Kepler 22b

Op de site van de Telegraaf wordt onder grote belangstelling van de internationale pers de inschrijving geopend voor de “Ik Wil Weg Uit Dit $#%& Land”-reis naar planeet Kepler 22b. Lees hieronder hoe dat verder gaat.

http://www.krapuul.nl/...

  Geen reacties |
   
                     
» De Redelijke Meerderheid

Wat is er toch aan de hand in Nederland? Gaat het écht zo slecht met onze samenleving? Worden we in een wurggreep gehouden door multiculturalisten? De zogenaamde linkse elite?

deredelijkemeerderheid.nl/

  Geen reacties |
   
                     
» Johan

Omdat het zo goed met de wereld gaat, nu na een week nog steeds voorpagina nieuws. Johan, Johan, Johan, Ajax en een beetje Davids. Owh en voor de sensatie ook maar het woord racisme dikgedrukt.

En nu gaat zelfs CNN zich er mee bemoeien.

De wereld is stuk.

  Geen reacties |
   
                     
» Hallelujah!

Ik ben net terug uit Spanje/Catalonië, wat u wilt. Ik kom daar al jaren, in een kleine gemeenschap, bestaand uit hippies, ex-wereldverbeteraars, semi-autisten, drankorgels en meer van zuks. Geen wonder dat ik me daar thuis voel.

Lees meer   Geen reacties |
   
                     
» Interactieve kaart: economische crisis in de EU

Hoe ziet de economische crisis in Europa er nu eigenlijk uit? Nou, niet best dus.

bron: NRC

  Geen reacties |
   
                     
» Hart om Mauro

Kom dinsdag 1 november naar het Plein in Den Haag en laat je steun aan Mauro zien! #HartOmMauro

http://www.mauro.nu

  Geen reacties |
   
                     
   
                     
» Occupy Amsterdam

Sinds zaterdag 15 oktober wordt het Beursplein 5 in Amsterdam bezet door betogers die zich aansluiten bij de wereldwijde protestbeweging Occupy. Heeft u het dorp al gezien?

occupyamsterdam.nl/

  Geen reacties |
   
                     
» Mauro moet blijven

Heeft u de petitite al getekend?

Petitie Mauro moet blijven

  Geen reacties |
   
                     
» In memoriam Opa Buiswater

Opa was altijd een trouw bezoeker van poliziek.nl. Nu is opa niet meer. opa-buiswater.nl/

  Geen reacties |