Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Milieumaling

Zondag 04 December 2011 at 08:31 am

Ik had m kunnen bedenken, de ondertitel van dit artikel. Gelukkig zijn er ook anderen die het doorhebben. We plaatsen hier een artikel van "Amigos de la Prenza" , onze vrienden van DePers dus. Het staat u vrij te reageren.

http://www.depers.nl/binnenland/613437/Adembenemende-domheid.html

Het moest vooral gezellig zijn, het jaarcongres van de VVD. De leden moesten vooral vieren dat ze de grootste zijn. En Mark vertelde dat het héél goed gaat met Nederland. Applaus voor Mark! Maar er was één lid dat toch iets te klagen had. Die windmolens – moest dat nou wel? Was dat niet een vreselijke horizonvervuiling? Nou, daar had fractievoorzitter Stef Blok wel een antwoord op. De 'gekte in het energiebeleid', vertelde hij, die had zijn langste tijd gehad. Straks als de milieumanie voorbij was, kon Nederland gewoon op oude, vertrouwde wijze energie opwekken en zouden die rare molens verdwijnen. Applaus voor Stef!

 

Welk een adembenemende domheid. Er is iets helemaal mis gegaan in Nederland. Iets helemaal mis met de begrippen milieu en klimaat.


Linkse hobby
Rechts Nederland kan straffeloos verkondigen dat milieu een linkse hobby is. En klimaatverandering een links waandenkbeeld. Stef Blok is namelijk niet de enige die dergelijke dingen zegt. Nee, dan denk ik nog niet eens aan een zielig dwaallichtje als PVV-er Richard de Mos, die van toeten noch blazen weet maar de onderzoekers van het IPCC vlotjes voor boeven en bedriegers uitmaakt.

Moralistische stok
Nee, ook Maxime Verhagen verkondigt dergelijke baarlijke onzin. In augustus van dit jaar hield hij een toespraak voor Christelijk Sociaal Congres, waarin hij beweerde dat milieubeleid ooit door de linkse partijen 'gekaapt' en sindsdien gebruikt als 'een moralistische stok om ondernemers, boeren en bedrijven mee te slaan'. Hij zou dat als minister anders doen. Geen regels en wetten meer: boeren en bedrijven zouden nooit meer 'last' hebben van het 'linkse' milieu. In plaats van dwang komen er afspraken zonder sancties. Niet te veel, natuurlijk.

 

Vrijwel niets
Toegegeven: het Nederlands milieubeleid is al jaren een ramp. Wim Kok kon het geen moer schelen; die wilde alleen maar beton storten, en Balkenende zag weliswaar ineens het licht toen Al Gore hier een film kwam vertonen, maar dat licht ging kort daarna weer uit. We doen hier dus al jaren VRIJWEL NIETS aan energiebesparing, VRIJWEL NIETS aan alternatieve energie. Vrijwel alle nationale bedrijvigheid op dat terrein is ofwel failliet gegaan, of weggepest.

Alle subsidies en maatregelen zijn of worden in rap tempo afgeschaft. Gevolg: onze CO2-uitstoot, die volgens Kyoto tussen 1990 en 2010 met zes procent had moeten dalen, is in die tijd met 15 procent gestegen (Ik negeer even de truc van het opkopen van CO2-rechten in het buitenland). De uitstoot door het verkeer is met 25 procent gestegen (en we mogen voortaan 130 rijden! hoera!). Den Haag heeft op milieugebied volstrekt gefaald – en ach, misschien kun je dan ook maar beter net doen alsof je van niks weet. Alsof het milieu niet bestaat. Alsof het milieu andermans hobby is.

 

Eigenlijk is het nog veel erger. Het enige land waar politici hun kop net zo diep in het zand steken, is de Verenigde Staten. In Noordwest-Europa staan we hiermee hopeloos alleen. De Britten hebben een paar jaar geleden een strenge energiebesparingswet aangenomen en investeren fors in besparen én alternatieve bronnen. Dat was onder Blair, en 'rechtse' Cameron heeft dat beleid volledig overgenomen. Daar is milieu geen linkse hobby maar een nationale zaak. In Duitsland en Frankrijk precies hetzelfde: beide landen investeren fors in besparing en alternatief (de een met, de ander zonder kernenergie, dat wel) en ook hier: dat is beleid gesteund van links tot rechts. Ook daar weet weet men wat er op het spel staat.

Volstrekt voor aap
Over Denemarken zullen we het maar niet hebben. We doen er graag lullig over, over die Denen, maar inmiddels kunnen we ze op het gebied van schone energie nooit meer inhalen. Nederland staat in Noordwest-Europa volstrekt voor aap. We zijn een smerige kleuter, te midden van landen die hun verantwoordelijkheid wél nemen. En daarbij ontkennen we ook nog glashard dat we smerig zijn.

 

Domme ontkenning
En eigenlijk is het nóg erger. Verhagen verzweeg in zijn toespraak een belangrijk stuk van de geschiedenis. Ooit waren er vooraanstaande CDA-ers en VVD-ers, mensen als Ruud Lubbers, Ed Nijpels en Pieter Winsemius, die hun kop niét in het zand staken, maar begrepen dat de aantasting van het milieu een economische uitdaging was. Dat duurzaamheid de toekomst was. Helaas. Na hen regeerde de middelmaat. En die bracht ons de domme ontkenning. Maar het klimaat verandert wel degelijk. En als we niet willen verzuipen, zullen we ooit toch eens over moeten stappen op schone technologieën. En terwijl de landen om ons heen dat door hebben, en terwijl daar, met name in Duitsland, in een indrukwekkend tempo een nieuwe, innovatieve industrie ontstaat op het gebied van energiebesparing en -opwekking, gebeurt er hier in Nederland helemaal niets.

Smerig landje
Nederland doet net alsof er niks aan de hand is. Nederland weet niks. Nederland doet niks. En straks loopt dit smerig landje dus ook technologisch hopeloos achter. Om met Youp van 't Hek te spreken: Wat is er gebeurd dat we dit land geworden zijn?

Dit is het persoonlijke blog van Marcel Hulspas, wetenschapsredacteur en columnist van De Pers en DePers.nl.

Open brief

Dinsdag 29 November 2011 at 2:21 pm

Beste Henk, Ingrid,

Ook al heb ik jullie eigenlijk niet zo goed ken, ik heb jullie zelfs nog nooit mogen ontmoeten, moet mij wat van het hart.

Ten eerste wil ik jullie feliciteren met het behalen van jullie eclatante verkiezingsoverwinning, maar dat is al weer een tijdje geleden. Mooi joh, wisten jullie dat jullie met zoveel gelijkgestemden waren? Wat een feest, heel Limburg vierde feest tot in de kleine uurtjes!

Deze week mag ik jullie weer feliciteren! Na alle verbroken verkiezingsbeloftes van jullie leider is er nu eindelijk weer een reden om te feesten, ik wilde eigenlijk zeggen dat de kogel eindelijk door de kerk is, maar ja, ik wil jullie vrienden van de CDA en SGP niet beledigen... :)

Jullie mogen vanaf volgende jaar 130km/h op 60% van de Nederlandse snelwegen! Top joh, zijn jullie lekker snel weer in Purmerend of Almere! Moet je tijdswinst eens zien, en vooral, jullie zijn dan korter op de snelweg, dus minder file's! En dit alles kost wel wat, maar 132.000.000 Euro, hah, kan dat in ieder geval niet meer uitgegeven worden aan linkse hobby's zoals cultuur, kunst, Griekenland of ontwikkelingshulp! Het zijn tenslotte onze belastingcenten!

Ik zag op de site van de telegraaf jullie bijna huilend in elkaars armen sluiten, feest! We mogen eindelijk 130! Hah! Eat your hart out, (s)links tuig! Jullie willen eigenlijk nog harder, want dat kan in jullie Fiat Picanto, 140, 150, makkelijk. En gelijk stoppen met dat geflits he, Henk? Hoe durft de overheid jullie hardwerkende Nederlanders zo te pakken? Schande! Betutteling noemden jullie dat.

Later zag ik nog een stukje over criminaliteit, schandalig dat criminelen maar 100 uur hoeven te werken voor een misdaad! Strenger straffen, meer politie (ook voor de dieren, iedereen telt mee! Nou ja, iedereen, als je begrijpt wat ik bedoel ;0). En verder vonden jullie de ID plicht en camara toezicht ook top, ze mogen best alles van jullie weten, jullie hebben toch niets te verbergen he?!

Beste Henk, Ingrid, een ding snap ik alleen niet, jullie willen niet geflitst worden, dat is betutteling, maar jullie willen wel worden gefilmd als jullie in de stad zijn, dat is veiligheid. Leg mij dat eens uit Henk, Ingrid?

In afwachting van jullie antwoord,

Jurrebeest

Unheimlich

Vrijdag 18 November 2011 at 9:12 pm

Ik geloof niet in complottheorieën. Ik heb daar simpelweg het geduld niet voor, en moet altijd erg lachen om mensen die het over de bilderberg groep hebben, praten over de NWO en chemtrails. Ik moet bijna net zo hard lachen om hen als ik doe om de Henk & Ingrids van dit land.

Edoch... Wat er de laatste tijd gebeurd om ons heen in Europa verwonderd me, de zogenaamde recessie (Laten we ze bang maken), de noodgrepen (Laten we toch vooral de banken helpen), en als laatste regeringen vervangen (Laten we net doen als of er wat aan doen).

Vervolgens komen er nieuwe regeringsleiders aan de macht in de "getroffen" landen zoals Griekenland en Italië. En in het laatste land mr Monti. En daar gaat het fout. Dus. Mr Monti is adviseur voor Goldman Sachs. En doet "dingetjes" bij bedrijven als Coca Cola. 

Mr Monti werkt dus voor bedrijven die de afgelopen jaren honderden miljarden down the drain hebben gespoeld, en uitgerekend hij wordt premier van een land wat kapot is gemaakt door corrupte politici en het bankwezen. Ik begrijp het niet; hij?! Dus mensen die geholpen hebben landen om zeep te helpen gaan ze nu opbouwen? Straks een regering in Nederland van Rijkman Groening en Dirk Scheringa?

*aluhoedje opzetten doet*

Canon

Dinsdag 01 November 2011 at 4:49 pm

Deze dag kan worden bijgeschreven in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Vandaag hebben we echt bewezen een land van handhaving te zijn. 

Ferme jongens, stoere knapen die , als ze regels afspreken zich daar ook aan houden. Die staan voor hun beleid en vinden dat mensen die dat niet doen maar slappe knieën hebben. We hebben eindelijk weer een regime waarmee we successen kunnen boeken in de Oost, we kunnen de wereldzeeën van het economisch egoïsme heroveren. 

We mogen trots zijn op die koopmansgeest, die een beetje humaniteit verhandelt voor een paar stemmen van een rechts-extremistische haathausse, voor de gedoogsteun van een inhumane serie zelfbeklagers. 

Nederland, houzee, in volle vaart vooruit. En voor ik het vergeet, benoem in die canon voortaan even Antoon Mussert tot de vader des Vaderlands

Poliziek.nl is terug!

Zaterdag 29 Oktober 2011 at 4:17 pm

 Het kriebelde al een tijdje, maar de recente ontwikkelingen in ons land hebben de spreekwoordelijke emmer doen overlopen. Poliziek komt terug en beter, scherper en feller dan ooit. Het startsein wordt binnenkort gegeven, dus hou poliziek.nl de komende tijd in de gaten!

Linkdump

» 95 tot 100 procent

Column van Rob Wijnberg:

In 1984 was twee plus twee meestal vier. ‘But sometimes they are five’.

Klik hier: 95 tot 100 procent.

  Geen reacties |
» Griekenland organiseert bankrun van 42 kilometer

Pinnen is belangrijker dan winnen in unieke marathon. Lees het verhaal op: http://www.speld.nl/.../

  Geen reacties |
» R.I.P. Internet

11 januari 2012 gaat de boeken in als de dag dat internet is overleden. Ons oh zo vrije landje heeft het weer voor elkaar gekregen. Nog meer regels en nog meer dingen die niet mogen. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar China voor internetcensuur. Doodeng.

www.nu.nl...

  Eén reactie |
» Crisis treft ook kinderarbeidsmarkt

"Uit cijfers van Ernst & Young blijkt dat momenteel ruim 1,2 miljard kinderen zonder werk zitten door de mondiale economische crisis."

Wederom een heerlijk stukje van www.speld.nl

  Geen reacties |
» Massa-migratie van Telegraaflezers naar Kepler 22b

Op de site van de Telegraaf wordt onder grote belangstelling van de internationale pers de inschrijving geopend voor de “Ik Wil Weg Uit Dit $#%& Land”-reis naar planeet Kepler 22b. Lees hieronder hoe dat verder gaat.

http://www.krapuul.nl/...

  Geen reacties |
» De Redelijke Meerderheid

Wat is er toch aan de hand in Nederland? Gaat het écht zo slecht met onze samenleving? Worden we in een wurggreep gehouden door multiculturalisten? De zogenaamde linkse elite?

deredelijkemeerderheid.nl/

  Geen reacties |
» Johan

Omdat het zo goed met de wereld gaat, nu na een week nog steeds voorpagina nieuws. Johan, Johan, Johan, Ajax en een beetje Davids. Owh en voor de sensatie ook maar het woord racisme dikgedrukt.

En nu gaat zelfs CNN zich er mee bemoeien.

De wereld is stuk.

  Geen reacties |
» Hallelujah!

Ik ben net terug uit Spanje/Catalonië, wat u wilt. Ik kom daar al jaren, in een kleine gemeenschap, bestaand uit hippies, ex-wereldverbeteraars, semi-autisten, drankorgels en meer van zuks. Geen wonder dat ik me daar thuis voel.

Lees meer   Geen reacties |
» Interactieve kaart: economische crisis in de EU

Hoe ziet de economische crisis in Europa er nu eigenlijk uit? Nou, niet best dus.

bron: NRC

  Geen reacties |
» Hart om Mauro

Kom dinsdag 1 november naar het Plein in Den Haag en laat je steun aan Mauro zien! #HartOmMauro

http://www.mauro.nu

  Geen reacties |
» Occupy Amsterdam

Sinds zaterdag 15 oktober wordt het Beursplein 5 in Amsterdam bezet door betogers die zich aansluiten bij de wereldwijde protestbeweging Occupy. Heeft u het dorp al gezien?

occupyamsterdam.nl/

  Geen reacties |
» Mauro moet blijven

Heeft u de petitite al getekend?

Petitie Mauro moet blijven

  Geen reacties |
» In memoriam Opa Buiswater

Opa was altijd een trouw bezoeker van poliziek.nl. Nu is opa niet meer. opa-buiswater.nl/

  Geen reacties |