Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Nog even die reiskosten

Maandag 28 Mei 2012 at 12:07 pm

Wat de partijen nu voor signaal afgeven, het liberaal-fascistische D'66 voorop, is dat het oneerlijk is dat de maatschappij moet meebetalen voor de reiskosten van de forens.

Het simpele uitgangspunt dat belastingen betaald worden om op een of andere manier weer tegemoet te komen aan de burger, wordt hierbij grof overruled. immers: zo kun je je afvragen waarom de ene burger moet meebetalen aan het asfalt van een ander. En waarom een ander moet meebetalen aan het tv-kijkgedrag van een ander.

Al deze zaken komen voort uit het helaas voorbije verschijnsel van de zorgzame samenleving: vroeger besefte men dat je iets betaalde voor de hobbies van de ander, maar dat jij op je beurt er ook iets voor terug kreeg. Subsidiie voor een culturele instelling stond tegenover een nieuw stukkie snelweg, en dat was goed. Want het was in balans.

We gaan nu de kant van Azerbeidjan en China op: je gaat maar dichter bij je werk wonen, je laat alles maar achter en zorgt maar dat je dicht bij de baas bent - en op afroep beschikbaar. Nederland wordt hiermee barbaars

Arbeiders? Bah!

Vrijdag 25 Mei 2012 at 09:57 am

Ik weet t, u zult gelijk stijgeren als ik hier ga beweren dat ik een keurige burger ben. Op enkele punten zal ik u gelijk moeten geven, maar als het gaat over volgens de regels leven, buiten de strafregisters blijven , keurig je belasting betalen, goed nabuurschap vertonen, dan zeg ik: ik doe dat allemaal.

Ik pruttel dan wel even als er veel belastinggeld naar nieuw asfalt gaat. Ik sputter als het hele land heil ziet in 130 kmh mogen rijden. Maar ik laat ze. ik betaal mee, omdat er een hoop mensen zijn voor wie dat hun dingetje is en die toevallig ook nog mijn medeburger zijn.

Maar wat ik nu zie gebeuren in de verschrikkelijk liberale kongsi die Kunduz, Lente of wat voor coalitie dan ook heet, dat doet me koken. Dat maakt me woedend. Dat maakt me verdrietig ook, omdat ik er op geen enkele wijze een toekomstvisie in kan zien: waarom ga je in godsnaam de forenzen aanpakken? Waarom steel je geld van mensen die elke dag onderweg naar hun werk moeten?

 Denk je nou werkelijk dat alle banen voor iedereen in de directe periferie van zn woonplaats voor het oprapen liggen? Denk je nou werkelijk dat die mensen voor hun orgastisch plezier in file dan wel overvolle trein/bus gaan zitten? Denk je dat het pleziervaart is en dat je ze dus hun lolletje wel af mag pakken?

Ondoordacht, schofterig en een ware belediging van de arbeider. Maar laat dat nou het volksdeel zjin waar deze ondernemerscoalitie een gruwelijke hekel aan heeft. "Arbeiders? Bah!", Ik weet zeker dat ze er een fijne prosecco op hebben opengetrokken. En de burger, hij ploetert voort.

In al je eigen voeten tegelijk schieten

Vrijdag 25 Mei 2012 at 09:53 am

Toppunt van liberaal onbenul deze week was de opmerking van Alexander Pechtold deze week. Tijdens een debat in de 2e kamer zei hij :

"jammer dat men nog steeds zo in termen van links en rechts praat. ik praat liever over progressief en conservatief. En het echte progressieve denken zit tegenwoordig in het midden".

Nou mag kereltje Pechtold mij eens uitleggen in het midden waarvan dan..

De Einder

Vrijdag 27 April 2012 at 07:42 am

Als je snel kijkt , kun je ze nog net zien, daar aan de einder. De idealen, ze vertrekken. 

Hebben hun koffers gepakt omdat ze niet meer nodig zijn. Jarenlang hadden ze een functie in het vakgebied "politiek", maar naarmate er mee welvaart kwam in het land raakten ze sleets.

En gisteren bleek de dag van hun uitzetting. De politiek had ze niet langer nodig, de politiek had besloten dat je in plaats van "idealen hebben" tegenwoordig beter een goed boekhouder kunt zijn.  Met een beetje veel handjeklap kom je dan zelfs als hele kleine partij (en zelfs als net gevallen regeringspartij) nog in aanmerking voor een nieuwe formatie. Een formatie die overigens niet vooraf is gegaan door een stemming o.i.d., nee, het falende kabinet besloot te doen alsof er helemaal geen val was geweest en verzamelde gewoon een aantal andere welwillende pluchelustende mensen om zich heen, die heel toevallig nogal slecht in de peilingen stonden.

En jawel , nog geen 2 dagen later zaten ze kersen te eten. En lief naar elkaar te glimlachen. Ze hadden het m toch maar geschaft. Lovergirl Halsema had haar pion opgedragen nu eindelijk eens toe te happen, het moest toch een keer lukken om naast de grote meneren achter de tafel te zitten. Kereltje Pechtold kon al zijn nietszeggerigheid bij elkaar vegen want zijn meningloosheid paste naadloos op het PR-verhaal van een zieltogend CDA en een schaamteloze VVD.

Het is gefixt, aan de horizon vertrekken de mensen die ooit dachten dat je met meningen en idealen ver kwam. Ze laten het land over aan technocraten en pragmatische kooplui.

Death of a clown

Zaterdag 21 April 2012 at 4:09 pm

Het kabinet Rutte 1 is omgekomen. Met blijdschap geven wij kennis, dat soort termen.

Een lijdensweg is het geweest voor de club die begon als kabinet Bruin 1 , de club die de rechtse kiezers beloofde dat ze 4 jaar lang kun vingers konden aflikken. Die club, die uiteindelijk net aan een jaar het rechtse roer in handen hield, een roer dat ze onverwachts in handen kreeg.

Het was en blijft immers een rare gedachte dat de kiezer de sleutel voor het oplossen van de crisis in handen geeft van uiteindelijk die mensen die die crisis zelf veroorzaakt hebben: rechts , met zn banken en zn ondernemers en zn aandelen en zn vrije markt en zn garanties, datzelfde rechts heeft het klimaat geschapen voor het pokergedrag van de financiële wereld. uitermate terecht dus dat ze er uiteindelijk ook weer over struikelt: de Brusselse 3procentsnorm zou de echte reden van het ploffen van de rechtse kakelclub zijn.

Wat de toekomst ook moge brengen, wij gaan hier op Poliziek gouden tijden tegemoet en we moeten thans even genieten van de meer dan terechte nederlaag voor de griezelige politiek van de vriendenclub uit het Catshuis.

Proost!!

Je woord

Woensdag 18 April 2012 at 07:37 am

Uitermate koddig hoe de PVV zich kronkelt in een heldere houding rondom het bezoek van de turkse heer Gül.

De partij legitimeert afwezigheid bij officiele aangelegenheden omdat dhr Gül de heer Wilders een "islamofoob' genoemd zou hebben. En dat is blijkbaar een belediging. zeker voor degenie die Gül ietsje eerder een " christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist" noemde.

Dat dat laatste onder de vrijheid van meningsuiting valt, dat snappen we allemaal. Maar wáár zetten we die opmerking van Gül dan neer?

Resoluut

Dinsdag 07 Februari 2012 at 1:39 pm

Daar buitelen ze weer allemaal even lekker boos overheen, over het NJET en het BÚ SHI van de twee remblokken van de VN-veiligheidsraad. Er zijn zelfs journalisten die nu zover gaan dat ze bij elk slachtoffer dat in Syrië  valt Rusland en China daar voor bedanken.

Terwijl het volgens mij alleen nog maar ging om het opstellen van een resolutie. Daar kan toch niemand over vallen, over een resolutie meer of minder. Immers, tegen Israël lopen er ook al decennialang een aantal VN-resoluties, die echter al evenveel decennialang door het beloofde land worden overtreden. En latere resoluties, daar ging VS altijd tegen opstaan. En dus Nederland ook. Wat rusland en china ook probeerden, trouwens.

  Het is van een gruwelijke voorspelbaarheid dat Rusland en China tegen deze VN-verklaring stemden, maar het is net zo voorspelbaar dat Amerika daar boos over wordt. Zolang de werkelijke angel niet uit dat gebied gehaald wordt, zal de hele wereld op deze manier in twee kampen verdeeld blijven. En we stonden erbij en keken ernaar..

Minister van Zaken

Donderdag 12 Januari 2012 at 09:32 am

Het woord "sociaal" kunnen we rustig weglaten. Het ministerie dat zucht onder de heerschappij van Henk Kamp heeft het gezicht van de werknemer afgewend en kijkt louter nog naar de werkgever. Het zou dan ook rustig opgeheven kunnen worden en haar 2 , 3 taken onderbrengen bij Economische Zaken.

In CAO onderhandelingen en arbeidsgeschillen wordt stelselmatig de vakbond-kant gemarginaliseerd. De schoonmakers krijgen nu van de werkgevers en het bijbehorende Wientjes-politburo bits beantwoord dat ze nu toch echt te veel eisen en dat zowel loonsverhoging als uitbetaling van ziektedagen écht banen gaat kosten en dat de werkgevers daar echt niet aan kunnen beginnen. Terwijl deze stakenden toch alleen maar vragen om te voorkomen dat ze qua arbeidsrecht teruggaan naar het tijdperk van de Charles Dickens-toneelstukken.

Kamp staat echter vierkant achter de werkgever. Verrast niet.

Nog bonter maakt hij het als hij de werkgevers inderdaad een vrijbrief gaat geven voor een langlopend tijdelijk contract. Drie jaar in slaafse onzekerheid is al niet doenbaar voor de gemiddelde arbeider (immers: geen aankopen, hypotheken, leningen zonder vast arbeidscontract), maar Kamp geeft de 19e eeuws-acterende werkgever van nu graag nog de ruimte om een meerjaren-tijdelijk-contract op te leggen aan de werknemer. Zodat de werkgever de handen vrijhoudt om m eruit te schoppen als zijn ROS-percentages en winstmarges en bonussen weer tegenvallen.

Kamp staat vierkant achter de werkgever. Verrast niet meer.

Roept u maar!

» 95 tot 100 procent

Column van Rob Wijnberg:

In 1984 was twee plus twee meestal vier. ‘But sometimes they are five’.

Klik hier: 95 tot 100 procent.

  Geen reacties |
   
                     
» Griekenland organiseert bankrun van 42 kilometer

Pinnen is belangrijker dan winnen in unieke marathon. Lees het verhaal op: http://www.speld.nl/.../

  Geen reacties |
   
                     
» R.I.P. Internet

11 januari 2012 gaat de boeken in als de dag dat internet is overleden. Ons oh zo vrije landje heeft het weer voor elkaar gekregen. Nog meer regels en nog meer dingen die niet mogen. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar China voor internetcensuur. Doodeng.

www.nu.nl...

  Eén reactie |
   
                     
» Crisis treft ook kinderarbeidsmarkt

"Uit cijfers van Ernst & Young blijkt dat momenteel ruim 1,2 miljard kinderen zonder werk zitten door de mondiale economische crisis."

Wederom een heerlijk stukje van www.speld.nl

  Geen reacties |
   
                     
» Massa-migratie van Telegraaflezers naar Kepler 22b

Op de site van de Telegraaf wordt onder grote belangstelling van de internationale pers de inschrijving geopend voor de “Ik Wil Weg Uit Dit $#%& Land”-reis naar planeet Kepler 22b. Lees hieronder hoe dat verder gaat.

http://www.krapuul.nl/...

  Geen reacties |
   
                     
» De Redelijke Meerderheid

Wat is er toch aan de hand in Nederland? Gaat het écht zo slecht met onze samenleving? Worden we in een wurggreep gehouden door multiculturalisten? De zogenaamde linkse elite?

deredelijkemeerderheid.nl/

  Geen reacties |
   
                     
» Johan

Omdat het zo goed met de wereld gaat, nu na een week nog steeds voorpagina nieuws. Johan, Johan, Johan, Ajax en een beetje Davids. Owh en voor de sensatie ook maar het woord racisme dikgedrukt.

En nu gaat zelfs CNN zich er mee bemoeien.

De wereld is stuk.

  Geen reacties |
   
                     
» Hallelujah!

Ik ben net terug uit Spanje/Catalonië, wat u wilt. Ik kom daar al jaren, in een kleine gemeenschap, bestaand uit hippies, ex-wereldverbeteraars, semi-autisten, drankorgels en meer van zuks. Geen wonder dat ik me daar thuis voel.

Lees meer   Geen reacties |
   
                     
» Interactieve kaart: economische crisis in de EU

Hoe ziet de economische crisis in Europa er nu eigenlijk uit? Nou, niet best dus.

bron: NRC

  Geen reacties |
   
                     
» Hart om Mauro

Kom dinsdag 1 november naar het Plein in Den Haag en laat je steun aan Mauro zien! #HartOmMauro

http://www.mauro.nu

  Geen reacties |
   
                     
   
                     
» Occupy Amsterdam

Sinds zaterdag 15 oktober wordt het Beursplein 5 in Amsterdam bezet door betogers die zich aansluiten bij de wereldwijde protestbeweging Occupy. Heeft u het dorp al gezien?

occupyamsterdam.nl/

  Geen reacties |
   
                     
» Mauro moet blijven

Heeft u de petitite al getekend?

Petitie Mauro moet blijven

  Geen reacties |
   
                     
» In memoriam Opa Buiswater

Opa was altijd een trouw bezoeker van poliziek.nl. Nu is opa niet meer. opa-buiswater.nl/

  Geen reacties |