Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Nog even die reiskosten

Maandag 28 Mei 2012 at 12:07 pm

Wat de partijen nu voor signaal afgeven, het liberaal-fascistische D'66 voorop, is dat het oneerlijk is dat de maatschappij moet meebetalen voor de reiskosten van de forens.

Het simpele uitgangspunt dat belastingen betaald worden om op een of andere manier weer tegemoet te komen aan de burger, wordt hierbij grof overruled. immers: zo kun je je afvragen waarom de ene burger moet meebetalen aan het asfalt van een ander. En waarom een ander moet meebetalen aan het tv-kijkgedrag van een ander.

Al deze zaken komen voort uit het helaas voorbije verschijnsel van de zorgzame samenleving: vroeger besefte men dat je iets betaalde voor de hobbies van de ander, maar dat jij op je beurt er ook iets voor terug kreeg. Subsidiie voor een culturele instelling stond tegenover een nieuw stukkie snelweg, en dat was goed. Want het was in balans.

We gaan nu de kant van Azerbeidjan en China op: je gaat maar dichter bij je werk wonen, je laat alles maar achter en zorgt maar dat je dicht bij de baas bent - en op afroep beschikbaar. Nederland wordt hiermee barbaars

Arbeiders? Bah!

Vrijdag 25 Mei 2012 at 09:57 am

Ik weet t, u zult gelijk stijgeren als ik hier ga beweren dat ik een keurige burger ben. Op enkele punten zal ik u gelijk moeten geven, maar als het gaat over volgens de regels leven, buiten de strafregisters blijven , keurig je belasting betalen, goed nabuurschap vertonen, dan zeg ik: ik doe dat allemaal.

Ik pruttel dan wel even als er veel belastinggeld naar nieuw asfalt gaat. Ik sputter als het hele land heil ziet in 130 kmh mogen rijden. Maar ik laat ze. ik betaal mee, omdat er een hoop mensen zijn voor wie dat hun dingetje is en die toevallig ook nog mijn medeburger zijn.

Maar wat ik nu zie gebeuren in de verschrikkelijk liberale kongsi die Kunduz, Lente of wat voor coalitie dan ook heet, dat doet me koken. Dat maakt me woedend. Dat maakt me verdrietig ook, omdat ik er op geen enkele wijze een toekomstvisie in kan zien: waarom ga je in godsnaam de forenzen aanpakken? Waarom steel je geld van mensen die elke dag onderweg naar hun werk moeten?

 Denk je nou werkelijk dat alle banen voor iedereen in de directe periferie van zn woonplaats voor het oprapen liggen? Denk je nou werkelijk dat die mensen voor hun orgastisch plezier in file dan wel overvolle trein/bus gaan zitten? Denk je dat het pleziervaart is en dat je ze dus hun lolletje wel af mag pakken?

Ondoordacht, schofterig en een ware belediging van de arbeider. Maar laat dat nou het volksdeel zjin waar deze ondernemerscoalitie een gruwelijke hekel aan heeft. "Arbeiders? Bah!", Ik weet zeker dat ze er een fijne prosecco op hebben opengetrokken. En de burger, hij ploetert voort.

In al je eigen voeten tegelijk schieten

Vrijdag 25 Mei 2012 at 09:53 am

Toppunt van liberaal onbenul deze week was de opmerking van Alexander Pechtold deze week. Tijdens een debat in de 2e kamer zei hij :

"jammer dat men nog steeds zo in termen van links en rechts praat. ik praat liever over progressief en conservatief. En het echte progressieve denken zit tegenwoordig in het midden".

Nou mag kereltje Pechtold mij eens uitleggen in het midden waarvan dan..

(Op zn) Nederlands hervormd

Maandag 21 Mei 2012 at 10:04 am

Wat is er hervomend aan bezuinigen? Wat exact in het Kunduz-akkoord is er vernieuwend dan wel fris van aanpak?

Is mensen tot 67 laten werken een vernieuwend idee? Is het buiten schot laten van de banken bij het oplossen van de crisis de trouvaille van het jaar? Is een hogere eigen bijdrage dé briljante politieke zet die ons land er bovenop gaat brengen?

 Nee, wij van Poliziek denken dat het alleen maar meer van hetzelfde is. Wellicht dat het een nieuwe kaassschaaf is, maar het blijft een kaasschaaf. Dit is hervormen op z'n Nederlands, dit is van alles net niks. 

  Gooi de macht van de banken, de makelaars, de project-ontwikkelaars, de vrije-markt piraten overboord en doe eens iets met sociale maatregelen. Denk eens na over méér rechten voor arbeiders, denk eens na over geld steken in echte zorg ipv in de administratieve machines erachter. Als dat gebeurt, heb je kans dat de kiezer echt wat te kiezen heeft straks in september.

Linkdump

» Griekenland organiseert bankrun van 42 kilometer

Pinnen is belangrijker dan winnen in unieke marathon. Lees het verhaal op: http://www.speld.nl/.../

  Geen reacties |