Over

Eind 2004 komt er een clubje bijeen in de plaatselijke kroeg met het idee een plek op het internet te creëren waar men hun ongenoegen kan uiten over de blunderende chaos dat politiek heet. Het werd een goed bezocht weblog met als kroon het poliziek festival in November 2005. Poliziek.nl werd tot lang daarna regelmatig aangevuld met artikelen, tot we in 2008 besloten er voor onbepaalde tijd de stekker uit te trekken. En nu, 2011, het jaar van absolute wanpolitiek, is de tijd daar voor een vernieuwd Poliziek.nl. We hebben er zin in!

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Links


In memorium:
Opa Buiswater

Zoek!

Laatste Reacties

klez (Arbeiders? Bah!): Over mensen met een vast contract nog niet gesproken. Hoe zien ze dat in Den Haag?
begt (B(er)ouw): dit gaat nog lachen worden, als straks in mijn woonplaats een mega bouwproject van start moet gaan me…
klez (Minister van Zake…): Tja, hij moet zijn ‘Gouden Eikel’ status natuurlijk wel hoog houden.
Wouter (R.I.P. Internet): Gelukkig gaan XS4ALL en Ziggo in hoger beroep. Het is toch te zot voor woorden dat Nederland in hetze…
begt (De democratische …): overigens gebeurt in Nederland lokaal én landelijk hetzelfde. Weliswaar in coalitievorm, maar de zitt…
klez (Leverage): Misschien is het tijd voor een heidag?!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.1 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

De Einder

Vrijdag 27 April 2012 at 07:42 am

Als je snel kijkt , kun je ze nog net zien, daar aan de einder. De idealen, ze vertrekken. 

Hebben hun koffers gepakt omdat ze niet meer nodig zijn. Jarenlang hadden ze een functie in het vakgebied "politiek", maar naarmate er mee welvaart kwam in het land raakten ze sleets.

En gisteren bleek de dag van hun uitzetting. De politiek had ze niet langer nodig, de politiek had besloten dat je in plaats van "idealen hebben" tegenwoordig beter een goed boekhouder kunt zijn.  Met een beetje veel handjeklap kom je dan zelfs als hele kleine partij (en zelfs als net gevallen regeringspartij) nog in aanmerking voor een nieuwe formatie. Een formatie die overigens niet vooraf is gegaan door een stemming o.i.d., nee, het falende kabinet besloot te doen alsof er helemaal geen val was geweest en verzamelde gewoon een aantal andere welwillende pluchelustende mensen om zich heen, die heel toevallig nogal slecht in de peilingen stonden.

En jawel , nog geen 2 dagen later zaten ze kersen te eten. En lief naar elkaar te glimlachen. Ze hadden het m toch maar geschaft. Lovergirl Halsema had haar pion opgedragen nu eindelijk eens toe te happen, het moest toch een keer lukken om naast de grote meneren achter de tafel te zitten. Kereltje Pechtold kon al zijn nietszeggerigheid bij elkaar vegen want zijn meningloosheid paste naadloos op het PR-verhaal van een zieltogend CDA en een schaamteloze VVD.

Het is gefixt, aan de horizon vertrekken de mensen die ooit dachten dat je met meningen en idealen ver kwam. Ze laten het land over aan technocraten en pragmatische kooplui.

Death of a clown

Zaterdag 21 April 2012 at 4:09 pm

Het kabinet Rutte 1 is omgekomen. Met blijdschap geven wij kennis, dat soort termen.

Een lijdensweg is het geweest voor de club die begon als kabinet Bruin 1 , de club die de rechtse kiezers beloofde dat ze 4 jaar lang kun vingers konden aflikken. Die club, die uiteindelijk net aan een jaar het rechtse roer in handen hield, een roer dat ze onverwachts in handen kreeg.

Het was en blijft immers een rare gedachte dat de kiezer de sleutel voor het oplossen van de crisis in handen geeft van uiteindelijk die mensen die die crisis zelf veroorzaakt hebben: rechts , met zn banken en zn ondernemers en zn aandelen en zn vrije markt en zn garanties, datzelfde rechts heeft het klimaat geschapen voor het pokergedrag van de financiële wereld. uitermate terecht dus dat ze er uiteindelijk ook weer over struikelt: de Brusselse 3procentsnorm zou de echte reden van het ploffen van de rechtse kakelclub zijn.

Wat de toekomst ook moge brengen, wij gaan hier op Poliziek gouden tijden tegemoet en we moeten thans even genieten van de meer dan terechte nederlaag voor de griezelige politiek van de vriendenclub uit het Catshuis.

Proost!!

Je woord

Woensdag 18 April 2012 at 07:37 am

Uitermate koddig hoe de PVV zich kronkelt in een heldere houding rondom het bezoek van de turkse heer Gül.

De partij legitimeert afwezigheid bij officiele aangelegenheden omdat dhr Gül de heer Wilders een "islamofoob' genoemd zou hebben. En dat is blijkbaar een belediging. zeker voor degenie die Gül ietsje eerder een " christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist" noemde.

Dat dat laatste onder de vrijheid van meningsuiting valt, dat snappen we allemaal. Maar wáár zetten we die opmerking van Gül dan neer?

B(er)ouw

Dinsdag 17 April 2012 at 08:33 am

En opnieuw moet er een burgemeester het veld ruimen omdat een bouwproject zwaar de begroting en de planning overschrijdt. College en burgers eisen het hoofd van de GroenLinks-burgemeester omdat de bouw van een trouwzaal (jaja, lekker belangrijk) niet volgens planning en afspraken gaat.

Prima dat er in de politiek af en toe grote opruiming is, maar waarom blijven de bouwbedrijven eigenlijk altijd ongeschonden? Als zij ergens op intekenen, een bepaald bedrag en een traject afspreken dan zijn zij toch minstens net zoveel aan hun afspraken te houden als een college dat het besluit tot die bouw neemt?

Of is de handelswereld niet zo dapper dat ze voor haar afspraken staat? En halen ze er allerlei omstandigheden bij, allerlei redenen waarom ze budgetten met het dubbele mogen overschrijden?

Bij dit soort zaken komt zelden de onderste steen boven, maar ik durf te beweren dat wij in Nederland een collectief falende bouwsector hebben.

Linkdump